Typecursus in Kesteren


Waarom een typecursus?

Schrijven is een belangrijke basisvaardigheid. Op de basisschool wordt er daarom veel aandacht aan besteed.
Typen is een vorm én verlengstuk van schrijven en een onderdeel van digitale geletterdheid. Digitale geletterdheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Daarom is typevaardigheid belangrijk. Leerlingen kunnen daarmee studievaardigheden ontwikkelen, die nodig zijn in deze digitale wereld.
Leerlingen krijgen op school de digitale tools aangereikt zoals laptops en Chromebooks. Maar de vaardigheid om met die tools te werken zijn óók belangrijk. Zodra een kind de weg weet op het toetsenbord, leert wat een fijne en gezonde werkhouding is én snel kan werken dan is dat een vaardigheid voor het leven. En het bespaart je kostbare onderwijstijd. De computer als leermiddel en typevaardigheid als leervoorwaarde voor digitale geletterdheid.

Onze cursus houdt rekening met kinderen met dyslexie. Er kan voor gekozen worden om alles voor te laten lezen. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren.


Prijs

De cursus kost € 195,--.

Locatie

De typecursus wordt gegeven in het dorpshuis van Kesteren. Adres: Nedereindsestraat 27a, 4041XE Kesteren.

Tijdstippen

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend om 10 uur. Per groep kunnen we 15 leerlingen plaatsen. Bij meer aanmeldingen schuiven we die door naar een de volgende groep van een uur later.

De datums zijn als volgt: 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april, 6 mei, 13 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli (examen), 8 juli (herexamen).


Let op: Als u bij uw inschrijving als ouder de kortingscode MAART2023 invult krijgt u 10 % korting, en weten wij dat de inschrijving bij de cursus in Kesteren hoort.


Een typecursus in uw bedrijf of school?

Als u een typecursus wilt organiseren in uw bedrijf of school dan willen wij daar graag bij meehelpen. Zorgt u, naast uzelf, voor tenminste zes deelnemers? Dan kunt u zélf gratis aan de cursus deelnemen.

Vul daarvoor onderstaand formulier in. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.